Koeman vond doodschop 'klasse' en werd geschorst: 'Druk op gelegd, vanuit Madrid'

Koeman vond doodschop 'klasse' en werd geschorst: 'Druk op gelegd, vanuit Madrid'

02-04-2020 18:48
18

Toenmalig PSV-speler Ronald Koeman zorgde tijdens het glorierijke seizoen 1987/1988 voor een unieke situatie. De huidige bondscoach kreeg een schorsing naar aanleiding van uitlatingen die hij in de media deed.

Tijdens de kwartfinalewedstrijd tegen Girondins de Bordeaux zette Hans Gillhaus een harde tackle in op tegenstander Jean Tigana. Koeman liet in een interview met Sport International weten dat hij deze actie 'klasse' vond, al nuanceert hij die uitlatingen 32 jaar na dato. "Het was natuurlijk een behoorlijk pittige overtreding", laat hij weten in een special van PSV TV over het 'treble-seizoen'. "Ik heb iets gezegd in de trant van: ja, soms is dat wel eens goed om hard in te grijpen."

Het uiteindelijk gepubliceerde artikel zorgde echter voor heel wat commotie en Koeman werd uiteindelijk geschorst voor de halve finale-return tegen Real Madrid. "Daar is druk op gelegd door derden... Dat is Madrid geweest."

De huidige bondscoach kwam echter met de schrik vrij: aanvankelijk zou hij ook de finale tegen Benfica missen, maar de schorsing bleef beperkt tot één wedstrijd. Tijdens dat ene duel met Real Madrid zat Koeman zich echter te verbijten op de tribune. "Je zit niet stil, mijn hartslag was steeds 200 of hoger."

PSV hield De Koninklijke echter op 0-0 en dat was na de 1-1 uit de heenwedstrijd voldoende. De finale tegen Benfica eindigde ook doelpuntloos, maar werd na strafschoppen gewonnen.