Feyenoord komt met statement en staat achter besluit KNVB

Feyenoord komt met statement en staat achter besluit KNVB

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 19:25do 02-04-2020 om 19:25

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 19:36do 02-04-2020 om 19:36

De Telegraaf meldde donderdag dat Feyenoord zich achter Ajax, PSV en AZ schaart en wil dat de Eredivisie per direct beëindigd wordt, maar via de officiële kanalen laat de club een ander geluid horen.

De Telegraaf wist te melden dat ook Feyenoord zich achter de Eredivisie-top schaart. De raad van commissarissen van PSV en Feyenoord moest hier nog wel over in overleg, zo klonk het. Feyenoord laat juist weten achter de KNVB te staan. De bond besloot donderdag om nog geen knopen door te hakken over het wel of niet hervatten van de competitie.

Algemeen directeur Mark Koevermans van Feyenoord vindt dat er tijd genomen moet worden voor 'een zorgvuldige afweging'. "Sommige clubs wilden vandaag de stekker er al uit trekken. Ook voor ons is het uiteraard een reële optie dat de competitie uiteindelijk niet wordt uitgespeeld", zegt hij op de clubsite van Feyenoord. 

"Je ziet dat vrijwel alle andere Europese competities ook de ontwikkelingen nog even afwachten en hun competities vooralsnog alleen hebben uitgesteld", aldus Koevermans. "Een niet afgemaakte competitie is voor iedereen immers sportief zeer onbevredigend, voor zowel spelers als supporters. Bovendien is de financiële impact voor clubs groot, wanneer je er een streep onder zet. Dus laten we onszelf de tijd gunnen zaken goed op een rij te zetten."

Miljoenenschade
Koevermans, die niet blij is dat de andere clubs tegen de afspraken in de media opzochten, benadrukt dat gezondheid het allerbelangrijkste is, maar ziet ook dat Feyenoord miljoenen misloopt nu er niet gevoetbald wordt. Hij benadrukt dat de club veel personeel heeft en het financieel nog wel even redt. "Maar daar zit natuurlijk een grens aan. Ook om die reden zou het heel goed zijn als we de competitie in juni, juli en mogelijk augustus toch kunnen uitspelen."

"En nogmaals: mits verantwoord! We gaan echt geen risico's nemen of iets doen tegen de adviezen in van het RIVM", zegt Koevermans. "Maar feit is dat niemand nu weet hoe de situatie bijvoorbeeld in de loop van juni of juli is. Laat ons dus rustig de ontwikkelingen de komende weken afwachten. Definitief een streep onder het seizoen zetten, kan over een paar weken altijd nog."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws