Kroegbazen woest op FOX Sports: Ik kan er goed pissig over worden

Kroegbazen woest op FOX Sports: "Ik kan er goed pissig over worden"

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 20:45do 02-04-2020 om 20:45

De ondernemers in de horeca hoeven tot 28 april geen abonnementsgeld te betalen aan FOX Sports. De sportzender hoopt de bedrijven hiermee tegemoet te komen omdat zij door de coronacrisis de tent hebben moeten sluiten.

Omdat het nog onduidelijk is of er nog wel gespeeld gaat worden vinden de Bredase kroegbazen Johan de Vos (Boerke Verschuren) en Peter Rietveld (Café Nummer 10) dat er helemaal geen abonnementsgeld betaald hoeft te worden aan FOX. Ze zijn daarom een actie begonnen: als FOX niet meewerkt, roepen zij hun collega's op om de abonnementen op te zeggen.

"In deze onzekere tijden willen we graag proberen om met houders van een FOX Sports Zakelijk-licentie mee te denken waar we kunnen", zo laat een woordvoerder van FOX Sports weten aan Omroep Brabant. "Dit heeft er al toe geleid dat alle betalingsverplichtingen zijn opgeschort zolang de horeca op last van de overheid gesloten is."

FOX laat echter in het midden of er na 28 april wél opgezegd kan worden en vraagt om 'geduld en begrip'. De houding van FOX verdient niet de schoonheidsprijs, vinden De Vos en Rietveld. Dat er tot eind april niet betaald hoeft te worden is volgens hen niet genoeg. "Alsof wij totaal geen menselijk begrip hebben door nu deze vraag te stellen", zegt De Vos. "Ik kan er goed pissig over worden, alsof wij niet weten dat gezondheid het belangrijkste is van alles. Wat een diskwalificatie, wij zien hier genoeg ellende."

Problemen door coronacrisis
Veel horecaondernemers betalen niet per maand, maar hebben het hele bedrag al overgemaakt. Zij worden niet gecompenseerd door FOX. Stoppen met de actie doen de heren dan ook niet. "Ik ga hier echt niet mee akkoord", zegt De Vos.

"Er wordt door FOX niet genoeg meegedacht. Ik wil per direct mijn abonnement opzeggen, maar dat weigeren ze. Ze houden vast aan de drie maanden opzegtermijn. Dat vind ik niet gepast, want ze leveren toch niets. Ik ben er niet mee akkoord gegaan, maar heb niets meer van ze gehoord. We roepen dan ook ook nog steeds op dat alle horecaondernemers massaal hun abonnement moeten opzeggen. In ieder geval zij die per maand hun licentie betalen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Met wie ben jij het eens?

(3300 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws