'Kelderclubs steunen Ajax, AZ en PSV: 'weigeraars' staan juridisch in hun recht'

'Kelderclubs steunen Ajax, AZ en PSV: 'weigeraars' staan juridisch in hun recht'

02-04-2020 21:49 Laatste update: 22:26
143

De KNVB probeert, al dan niet tevergeefs, nog altijd het seizoen met vertraging uit te laten spelen en probeert de clubs mee te krijgen, meldt De Telegraaf donderdagavond. Eerder op de dag werd duidelijk dat Ajax, AZ en PSV per direct een punt achter de voetbaljaargang 2019/2020 willen zetten.

Volgens De Telegraaf hebben de nummers 15, 16 en 18 – PEC Zwolle, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk – zich solidair verklaard met de topclubs. De elf overige clubs, waaronder Feyenoord, wachten de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus nog even af.

De KNVB heeft voor dinsdag een conference call met alle betaald voetbal-clubs en directe betrokkenen ingepland waarin het restant van het huidige voetbalseizoen wordt besproken. Momenteel zijn er twee scenario's over van de oorspronkelijke drie: het seizoen voor 3 augustus – de door de UEFA vastgestelde streefdatum – óf het seizoen per direct beëindigen.

De KNVB lijkt echter in het nadeel, aangezien het voortijdig beëindigen van de competitie geen juridische consequenties met zich meebrengt. Het seizoen zou oorspronkelijk lopen tot 24 mei, maar het kabinet heeft alle massa-evenementen tot 1 juni verboden. De Eredivisie-clubs zijn dus niet in overtreding als de competitie definitief stil wordt gelegd, zoals eerder op de dag in België al gebeurde.