'Groots gebaar' van AZ: 'In punten gelijk met Ajax, het kan ze veel geld schelen'

'Groots gebaar' van AZ: 'In punten gelijk met Ajax, het kan ze veel geld schelen'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 06:46vr 03-04-2020 om 06:46

De Eredivisie is klaar, denkt Theo Janssen. Ajax, AZ en PSV willen vanwege de coronacrisis een dikke streep onder het seizoen zetten, terwijl de KNVB en de Eredivisie CV wikken en wegen na de UEFA-update. Dinsdag staat een nieuw topoverleg op het programma.

Janssen gelooft er niet meer in. "Je kan blijven rekken en blijven schuiven, maar vrijwel iedereen snakt naar duidelijkheid. Dat blijkt nu ook uit de statements van AZ en PSV", reageert de analist bij de NOS. "Ik kan mij niet voorstellen dat de KNVB deze signalen gaat negeren, ook al zijn er clubs die wel door willen."

Het standpunt van AZ om te stoppen is 'groots', vindt Janssen. "Als voetbaldier zou ik het begrijpen als AZ zou zeggen: we willen door en strijden om de titel. Gelijk in punten met Ajax en de finish in zicht... Dan wil je er toch vol voor gaan?"

"Daarom vind ik het een groots gebaar dat ze in Alkmaar een punt achter dit seizoen willen zetten. Daarmee geven ze aan dat er belangrijkere zaken in de wereld zijn dan voetbal. En natuurlijk is dat ook zo. Maar het kan AZ veel geld schelen", aldus de oud-international.

Als de huidige stand wordt gebruikt, pakt Ajax het groepsticket voor de Champions League en begint AZ in de tweede voorronde. Janssen: "Een kampioen hoeft er van mij niet worden aangewezen. Wel vind ik dat het prijzengeld, met onder meer de televisiegelden, op een hoop moet worden gegooid en eerlijker moet worden verdeeld. Het is logisch dat Ajax recht heeft op meer dan bijvoorbeeld FC Emmen, maar laten we de marges wat kleiner maken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws