'Overmars verbreekt Eredivisie-pact: clubs roepen Van der Sar ter verantwoording'

'Overmars verbreekt Eredivisie-pact: clubs roepen Van der Sar ter verantwoording'

03-04-2020 07:58 Laatste update: 10:55
129

Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft zich donderdag, aan het begin van de videocall met alle Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs en de KNVB, moeten verantwoorden voor de uitspraken van Marc Overmars. Met zijn interview in De Telegraaf verbrak Overmars een pact.

De KNVB verzocht de 38 betrokken clubs om in de coronacrisis niet individueel de media op te zoeken. Overmars had daar echter geen boodschap aan en torpedeerde woensdagavond als eerste de plannen om de competitie in de zomer uit te spelen. AZ, PSV en een handvol andere clubs sloten zich later aan bij Ajax.

Wedden

Meer odds

Het zorgde donderdag voor een 'chaotische' vergadering, aldus de Gelderlander. Van der Sar, algemeen directeur van Ajax, werd aan het begin van de videocall zelfs ter verantwoording geroepen. Veel clubs ergeren zich aan het feit dat Overmars zonder overleg door muren wil breken, terwijl het nog niet zeker is wat de gevolgen zijn van per direct stoppen met de Eredivisie.

Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad schrijft dat Ajax ook een ander brandje moest blussen. 'Bij monde van directeur Edwin van der Sar nuanceerde Ajax gisteren (donderdag, red.) de suggestie van Overmars om desnoods zelf uit de Eredivisie te stappen.'