Ten Hag wijst naar De Jong, De Ligt en Kluivert: 'Niet lang in de Eredivisie'

Ten Hag wijst naar De Jong, De Ligt en Kluivert: 'Niet lang in de Eredivisie'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 08:52vr 03-04-2020 om 08:52

Laatste update: vrijdag 3 april 2020 om 10:56vr 03-04-2020 om 10:56

Erik ten Hag vreest dat Nederlands succes in Europa voorlopig een incident blijft. Vorig seizoen stootte 'zijn' Ajax bijna door tot de finale van de Champions League.

"In ieder geval is er nu wel bewustzijn dat presteren begint bij het begin van het seizoen", doceert Ten Hag in gesprek met Voetbal International. "Nederlandse clubs bereiden zich beter voor in juni en juli en kwalificeren zich als gevolg daarvan vaker voor de groepsfase van de Champions League en Europa League en weten zelfs te overwinteren."

Ten Hag is niet bijzonder optimistisch over het vervolg van de Nederlandse wederopstanding. "Laten we hopen dat dit weer structureel wordt, maar vooralsnog is het een incident", stelt de trainer vast.

"Vorig seizoen waren Ajax en PSV heel sterk. De levensduur van een elftal in Nederland is echter kort. Wij kunnen niet zoals in de grotere landen twee, drie jaar bouwen aan een ploeg. De toppers willen niet lang in de Eredivisie spelen, omdat deze competitie te weinig uitdaging biedt. Ze maken dus op steeds jongere leeftijd de stap naar een grotere competitie. Zie Justin Kluivert, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws