Amsterdam als EK-speelstad voor 2021 nog niet zeker, UEFA legt verzoek neer

Amsterdam als EK-speelstad voor 2021 nog niet zeker, UEFA legt verzoek neer

03-04-2020 10:35 Laatste update: 10:44
34

De UEFA heeft de Johan Cruijff Arena gevraagd of het volgend jaar zomer vier wedstrijden kan organiseren in Amsterdam. Er is nog geen definitieve beslissing genomen over de speelsteden voor het EK 2021, meldt Het Parool.

Het EK zou aanvankelijk in juni en juli van dit jaar in twaalf verschillende speelsteden verspreid over Europa plaatsvinden. Amsterdam was daar één van en zou drie groepswedstrijden van het Nederlands elftal en één knock out-fase wedstrijd organiseren. De UEFA heeft nu de organisatie gevraagd of dit in 2021 weer mogelijk is. De bond hoopt het schema in zijn volledigheid naar 2021 te kunnen verplaatsen, inclusief alle speelsteden.

Wedden

Meer odds

Voor de Johan Cruijff Arena betekent het verzoek van de UEFA dat het de plannen voor volgend jaar zomer moet gaan wijzigen. Directeur Henk Markerink laat weten dat er 'al een paar mooie dingen met potlood op de agenda waren gezet'. Naast de Arena maakt ook de KNVB, de gemeente Amsterdam en Schiphol deel uit van de organisatie. Hoewel de gesprekken positief verlopen, is er nog geen definitieve beslissing genomen over Amsterdam als EK-speelstad in 2021.