Meeste aanvoerders willen seizoen afmaken: 'Mits het veilig en gezond blijft'

Meeste aanvoerders willen seizoen afmaken: 'Mits het veilig en gezond blijft'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 12:04vr 03-04-2020 om 12:04

De Centrale Spelersraad en de aanvoerders van de clubs in het Nederlandse betaald voetbal scharen zich achter de KNVB. De voetbalbond weigert op dit moment de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie af te kappen, ondanks groeiende druk.

Ajax, PSV en AZ maakten donderdag kenbaar dat het vanwege de coronacrisis afgelopen moet zijn met het seizoen 2019/2020. Dat leidde tot verdeeldheid in het betaald voetbal. De Centrale Spelersraad en alle aanvoerders hebben echter gezamenlijk besloten de lijn van de KNVB te volgen.

De spelers in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn bereid om de competities dit seizoen uit te spelen, mits hun veiligheid en gezondheid gegarandeerd wordt. 'De meeste aanvoerders binnen de Eredivisie zijn het volledig eens met de CSR', laat de spelersraad vrijdag weten aan Voetbal International.

'In de Eerste Divisie volgt een hele forse meerderheid van de aanvoerders het standpunt van de CSR. Uiteraard geldt ook voor hen de toevoeging: mits de veiligheid en gezondheid van de spelers gewaarborgd wordt.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws