Memphis krijgt 'rode kaart': 'Onzekere man die zich groter wil voelen'

Memphis krijgt 'rode kaart': 'Onzekere man die zich groter wil voelen'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 12:55vr 03-04-2020 om 12:55

Ook dierenrechtenorganisatie PETA heeft forse kritiek op Memphis Depay. De aanvaller van Olympique Lyon en het Nederlands elftal veroorzaakte deze week commotie door op Instagram te poseren met een lijger - een kruising tussen een mannetjesleeuw en vrouwtjestijger.

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) heeft geen goed woord over voor de actie van Memphis. 'Een voorbeeld van onzekere mannen die zich groter willen voelen door andere wezens te 'domineren' en vervolgens te poseren met hun veroveringen', wordt campagne-adviseur Mimi Bekhechi geciteerd door het ANP.

Memphis verdedigde zich eerder deze week door te stellen dat lijgers zijn gecreëerd door mensen en niet in het wild zouden overleven. "Ik ben een dierenliefhebber", voegde hij eraan toe. Ook benadrukte de Oranje-international dat de lijger niet zijn huisdier is.

"Wilde dieren horen in het wild thuis", aldus PETA. "Grote katten die voor fotosessies worden gebruikt, worden kort na de geboorte bij hun moeder weggerukt, hun klauwen en tanden worden verwijderd en ze worden vaak gedrogeerd zodat ze kunnen worden gehanteerd. PETA Frankrijk laat Memphis dit allemaal weten en verzoekt hem om deze wrede activiteiten een rode kaart te geven."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What happens when a liger hangs out with a Lion?

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay) op

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws