Nkufo: 'Ik kon met iedereen overweg, alleen mijn relatie met Perez was niet goed'

Nkufo: 'Ik kon met iedereen overweg, alleen mijn relatie met Perez was niet goed'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 14:16vr 03-04-2020 om 14:16

Laatste update: vrijdag 3 april 2020 om 15:52vr 03-04-2020 om 15:52

Blaise Nkufo was zeven jaar lang het boegbeeld van FC Twente en mocht in 2010 als aanvoerder van de Tukkers de kampioensschaal omhooghouden. De inmiddels 44-jarige Zwitser met Congolese roots prijst de beleidsbepalers van die tijd, die een uitgebalanceerde selectie samen hadden gesteld.

Nkufo neemt Bryan Ruiz en Theo Janssen als voorbeelden. "Ruiz was bijvoorbeeld een rustige jongen met enorm veel klasse, Theo Janssen had een hele andere persoonlijkheid", vertelt hij tien jaar na het kampioensseizoen aan VICE Sports. "Ik zal nooit vergeten dat hij tijdens het vieren van de titel op de snelweg uit de bus viel met een lading bier. Dat kan alleen hem overkomen."

Opmerkelijk genoeg was er volgens de oud-spits juist geen klik tussen hem en nummer 10 Kenneth Perez. "Ik kon met iedereen goed opschieten, alleen mijn relatie met Kenneth Perez was niet goed. Ik had het gevoel dat hij mij de bal niet wilde geven." Na de kampioenswedstrijd bij NAC Breda – waarin de toen 35-jarige Perez voor het eerst in zijn carrière een titel pakte – wisten de twee elkaar echter alsnog te vinden. " Toen we kampioen werden, gaven we elkaar opeens een knuffel. Ik realiseerde me dat het succes voor hem erg belangrijk was."

Toenmalig voorzitter Joop Munsterman is volgens Nkufo de architect van het Twente succes. "Munsterman was de enige die groot dacht. Hij maakte van een regioclub een echte topclub", aldus de 34-voudig Zwitsers international, die van dichtbij meemaakte hoe de club steeds dat extra stapje maakte. "Als je gelooft in je eigen kunnen, wordt elk doel haalbaar. Joop Munsterman had een plan en kreeg de mensen mee. Uiteindelijk mochten we ons voor één jaar de beste van Nederland noemen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws