Premier League ligt nóg langer stil, clubs wel akkoord over inleveren salaris

Premier League ligt nóg langer stil, clubs wel akkoord over inleveren salaris

03-04-2020 16:38
11

Ook in Engeland wordt er voorlopig niet gevoetbald. De Premier League maakt vrijdag bekend dat er sowieso tot begin mei geen wedstrijden gespeeld worden. Het is wel de bedoeling om de competitie af te maken.

Wanneer de Premier League dan wél hervat wordt is de vraag. Daar zijn de autoriteiten in Engeland continu met elkaar over in overleg. Een datum wordt dus ook niet genoemd. De Premier League benadrukt dat het seizoen 2019/2020 alleen hervat wordt als dat veilig is. Het eerste plan was om op 3 april weer te beginnen, maar dat werd al snel gewijzigd naar 30 april. Nu ligt het Engelse voetbal nóg langer stil. 

De Premier League heeft ruim twintig miljoen euro gedoneerd aan de National Health Service, bedrijven, families en andere kwetsbare groepen. Daarmee draagt de bond zijn steentje bij aan het bestrijden van de coronacrisis.

Korting op salarissen
De Premier League-clubs hebben vrijdagmiddag een akkoord bereikt over een salarisverlaging. Een aantal clubs had dat al in gang gezet, de rest volgt nu. Het idee is om dertig procent van het jaarsalaris in te leveren.