Feyenoord krijgt brief van UEFA: 'Consequenties voor Europese tickets'

Feyenoord krijgt brief van UEFA: 'Consequenties voor Europese tickets'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 16:57vr 03-04-2020 om 16:57

Feyenoord-directeur Mark Koevermans zit met vragen die hij zo snel mogelijk beantwoord wil hebben. De Eredivisie-clubs hebben dagelijks contact met elkaar, vertelt hij aan Feyenoord TV. Aankomende dinsdag wordt er waarschijnlijk meer duidelijk.

"Er is iedere dag een call met de clubs en de Eredivisie", zegt Koevermans. "Op 7 april hebben we een belangrijk overleg met de KNVB en de Eredivisie over de scenario's. Stel dat we wel van juni tot augustus de competitie af kunnen maken, dan vraag je je af op welke dagen we gaan voetballen. Hoe gaan we de wedstrijden AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax inhalen? Wat gebeurt er met de bekerfinale?"

Er liggen meerdere scenario's op tafel. "Als blijkt dat het allemaal niet kan en de maatregelen verlengd worden denk je na over de negen wedstrijden die niet meer gespeeld worden en de vier thuiswedstrijden die we niet meer spelen. Wat gebeurt er met de televisiegelden van FOX? Wordt er een kampioen of nummer één uitgeroepen? Gaat er iemand degraderen en promoveren er clubs? Ik kan nog wel tien vragen opnoemen. Dat zijn zaken die we de komende dagen met de clubs en KNVB kunnen bespreken."

Ook Feyenoord heeft last van de coronacrisis, want de club verdient nu geen euro meer. "Om wat voor bedrag het gaat is moeilijk te zeggen", zegt Koevermans. "We hebben donderdag nog een brief gehad van de UEFA en ECA (European Club Association, red.) die het verzoek doen om de competitie af te maken, want anders zou dat consequenties kunnen hebben voor de Europese tickets."

"Stel dat we de Europa League zouden missen, dan heeft dat enorme impact. Nu zijn alle inkomsten opgedroogd. We proberen dat wekelijks te monitoren. We komen dit seizoen niet in de financiële problemen, maar richting volgend seizoen is dat nog een vraagteken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws