Driessen schuift beschuldigingen Van Polen terzijde: 'Blijkbaar niet op de hoogte'

Driessen schuift beschuldigingen Van Polen terzijde: 'Blijkbaar niet op de hoogte'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 18:54vr 03-04-2020 om 18:54

Valentijn Driessen heeft gereageerd op de kritiek van PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen. Die ontkende deze week dat hij de journalist van De Telegraaf had gesproken voor een artikel over een vermeende 'aanvoerdersopstand' in de Eredivisie.

In het artikel van Driessen viel te lezen dat de Eredivisie-captains eerst garanties van het RIVM wilden, voordat ze de training zouden hervatten. "Ik begrijp het totaal niet. Hoe kan iemand dat zo verzinnen?", reageerde Van Polen. De PEC-captain wilde echter niet uitsluiten dat Driessen met 'twee à drie' Eredivisie-aanvoerders had gesproken. "Eigenlijk geeft hij wel precies aan hoe het is gegaan", reageert de journalist zelf in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Maar ik begrijp wel dat die aanvoerders niet gaan roepen: wij hebben Driessen gesproken. Zou ik ook niet doen."

VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko sprak ook zijn verbazing uit over de berichtgeving. "Hij was des duivels. Maar hij had ook niet door dat er woensdag – voor het aanvoerdersoverleg – al appverkeer is geweest tussen een groot aantal aanvoerders. En daar is gesteld: jongens, in feite willen de meesten niet doorvoetballen onder deze omstandigheden. Moeten we nou gaan trainen?"

De informatie van Driessen is afkomstig uit dat appverkeer, verklaart hij. "Diegenen hebben toen gezegd: we voetballen alleen met toestemming van de RIVM, dat moet zwart op wit komen. En dat is wat er in dat stukje is verschenen. Blijkbaar was Bram daar niet helemaal van op de hoogte. De volgende keer zal ik Bram ook bellen. En ik zal anderen ook vragen of ze Bram mee willen nemen in dat appverkeer."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws