Kampioen Vormer neemt stelling: 'Nog nadenken over de play-offs? Komaan, zeg'

Kampioen Vormer neemt stelling: 'Nog nadenken over de play-offs? Komaan, zeg'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 19:34vr 03-04-2020 om 19:34

Het Club Brugge van Ruud Vormer is donderdag plotseling gekroond tot kampioen van de Jupiler Pro League, die stil is gelegd. Blauw-Zwart stond na 29 van de 30 speelronden vijftien punten voor op achtervolger AA Gent: Vormer vindt de beslissing van de Belgische bond dan ook te rechtvaardigen.

Het aantal punten zou tijdens de play-offs om het kampioenschap gehalveerd worden, maar Vormer had er alle vertrouwen in dat Club Brugge ook dan aan kop zou blijven. Mogelijke criticasters wijst hij terecht. "Pech. Dan hadden ze de voorbije 29 speeldagen maar meer moeten winnen", aldus de 31-jarige Noord-Hollander in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Eén wedstrijdje hebben we verloren, op 29 speeldagen. Dat komt nooit meer voor, hoor. (...) Dan kan je niet anders dan zeggen dat deze titel dik verdiend is."

Aangezien zijn vrouw Roos werkzaam is in de zorg, weet Vormer als geen ander dat de volksgezondheid momenteel prioriteit heeft. "Zelfs als wij tweede hadden gestaan, met één punt minder dan de leider, had ik het voorstel van de Pro League begrepen", stelt Vormer. "Iedere dag gaan er duizenden mensen dood in België, Nederland, Italië, Spanje, noem maar op. En dan zouden wij nog nadenken over het spelen van de play-offs? Komaan, zeg."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moeten de Nederlandse competities ook per direct beëindigd worden?

(229 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws