Carrièreswitch voor scheidsrechter Blom: 'Ik ben nu shoarmabezorger'

Carrièreswitch voor scheidsrechter Blom: 'Ik ben nu shoarmabezorger'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 22:18vr 03-04-2020 om 22:18

Kevin Blom fluit normaal gesproken ieder weekend een wedstrijd en doet daarnaast nog andere dingen voor de KNVB, maar heeft door de coronacrisis even geen werk meer. De scheidsrechter is creatief en bezorgt nu shoarma. 

Blom (46) fluit niet alleen wedstrijden, maar is ook scheidsrechtersbegeleider bij de KNVB. Nu heeft hij even niets te doen. "Er zijn meerdere collega's die mensen helpen. Ik zat met m'n handen in het haar van wat ik nou kon gaan doen met de beschikbare tijd", zegt Blom bij Radio Veronica.

"Een maatje van mij heeft een shoarmazaak. Die gasten hebben het heel erg druk. Toen vroeg ik of het leuk zou zijn als ik vrijwillig rond ga rijden en geld ophaal voor het coronafonds. Ik ben nu parttime shoarmabezorger."

De verleiding om vet te gaan eten is groot, maar Blom doet niet mee. "De eigenaar vraagt ook regelmatig of ik wat wil eten, maar ik heb gewoon m'n mueslibollen en kwark mee. Hij wist niet wat-ie meemaakte. Alle mensen die daar werken eten kapsalons etc.. Dat zijn calorieënbommen, dus daar begin ik niet aan. Ik bezorg netjes."

"Je maakt echt de gekste dingen mee. Je denkt dat het na 22.00 uur wel wat rustiger wordt, maar er worden echt volop nog feesten gehouden. Tien broodjes is niet voor twee personen. Mensen zitten volop bij elkaar. Dan denk ik: kap daar nou mee. Dat is niet slim, maar ja.."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws