Memphis reageert uitgebreid: 'Peter R. de Vries verdedigde me. Shout-out naar hem'

Memphis reageert uitgebreid: 'Peter R. de Vries verdedigde me. Shout-out naar hem'

04-04-2020 00:14 Laatste update: 12:14
127

Memphis Depay heeft op Instagram gereageerd op de ophef van de afgelopen dagen. Veel mensen en instanties vielen over de ster van Oranje en Olympique Lyon heen omdat hij in zijn huis een lijger -  een kruising tussen een mannetjesleeuw en vrouwtjestijger - had en daar een foto van nam.

Memphis kreeg de wind van voren, maar trekt het zich niet zo aan. Hij relativeert de ophef. "Alle celebrity's en atleten gaan in Dubai naar de privézoo. Van Ronaldo tot wie dan ook. Je hoort daar nooit iemand over. Maar de zoo kwam op bezoek bij mij", zegt hij op Instagram in een gesprek met Jandino Asporaat.

Verschillende instanties, waaronder PETA en World Animal Protection, waren niet blij met Memphis. "We zitten nu in heel andere omstandigheden met het virus etc.. Ik laat het gewoon. Ik praat er ook over in m'n boek: hoe media bepaalde dingen schetsen waardoor de helft nooit de tijd neemt om te kijken of het waar is. De andere helft maakt zich niet druk."

Memphis kreeg ook veel kritiek te verduren omdat hij een volger publiekelijk aanpakte. Hij kreeg een racistische reactie en zette die online. "Als ik aankaart dat ik een racistische reactie krijg zeggen mensen dat ik de racistenkaart trek."

"Peter R. de Vries verdedigde me. Een shout out naar hem. Ik had iemand geexposed. Dan is het weer dat Nederlands racistisch is omdat iemand kritiek heeft. Nederland is nog steeds een land waar racisme veel voorkomt. Mensen houden van me of haten me omdat ik straight to the point ben. Ik ben geen robot. Ik ben zelf half Nederlands (half Ghanees, red.)."

Memphis is niet blij met de berichtgeving in Nederland. "In de koppen staat dan dat Memphis Nederland racistisch vindt. Dat is altijd bij mij gebeurd. Sindsdien heb ik gezegd: ik doe gewoon wat ik wil. Je hoeft jezelf niet te verdedigen, want je gaat het nooit winnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie