Lof voor Overmars: 'Hij dacht niet aan het clubbelang en toonde leiderschap'

Lof voor Overmars: 'Hij dacht niet aan het clubbelang en toonde leiderschap'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 08:39za 04-04-2020 om 08:39

Gaston Sporre begrijpt niet dat de KNVB en sommige Eredivisie-clubs overwegen om het seizoen nog uit te spelen. De voormalig voetbalbestuurder heeft een duidelijk advies. "De wereld is totaal ontwricht. Doe als de KLM en houd de vloot aan de grond."

Dat de voetbalwereld anders in elkaar steekt, blijkt volgens Sporre tijdens de coronacrisis. "Het voetbal zegt: the show must go on. De redenering loopt via het kasboek", zegt hij in De Telegraaf. "Van een moreel kompas is in het geheel geen sprake. De enige vraag die wordt gesteld is: wat kost het ons."

Volgens Sporre is het ethisch niet verantwoord om te voetballen. "Terwijl er overal doden vallen en mensen bang zijn, wil men de competitie zo snel mogelijk hervatten. Nog afgezien van het feit dat de plannen volkomen onrealistisch zijn, zoiets doe je niet", stelt hij. "Gelukkig zijn er ook clubs die wel hardop durven te zeggen dat het mooi is geweest voor dit seizoen. Bijvoorbeeld Ajax-directeur Marc Overmars. Hij dacht niet aan het clubbelang, hij toonde leiderschap."

De UEFA dreigt evenwel met sancties. "Niet van deze wereld! Dat de UEFA dreigt ons uit de Europese competities te zetten als we stoppen, neem ik niet serieus. Laten wij als Nederland aantonen dat we op een maatschappelijk verantwoorde manier in de wedstrijd zitten. Dan moet ik nog zien of die 'grote jongens' daar in Lausanne of waar ze ook zitten ons durven aan te pakken. Er staat echt geen enkele straf op nadenken."

Sporre besluit: "Ik denk ook dat alle supporters de bovenkamer goed op orde hebben en zich realiseren: dit gaat veel te ver, we moeten stoppen. Deze plannen doorzetten is een totale miskenning van de opinie van de fans."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws