'Niets voor Overmars, er is een bom gelegd onder betaald voetbal in Nederland'

'Niets voor Overmars, er is een bom gelegd onder betaald voetbal in Nederland'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 09:13za 04-04-2020 om 09:13

Pierre van Hooijdonk is enigszins verrast door de verbale uithaal van Marc Overmars richting de KNVB. De oud-spits plaatst zijn vraagtekens bij het moment waarop de directeur spelersbeleid van Ajax de aanval opent.

"Het moment dat Overmars deze uitspraken doet is wel frappant", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal Online op de NOS. "Een dag voor de KNVB met iets zou komen is daar wel een bommetje gelegd. Marc Overmars is in zijn periode bij Ajax eigenlijk nooit iemand geweest die de media heeft gezocht om met zulke teksten te komen. Het leek mij iets te geregisseerd en daarmee werd doelbewust een bom gelegd onder het betaald voetbal in Nederland."

Van Hooijdonk haalt aan dat algemeen directeur Edwin van der Sar van de Amsterdammers vanwege zijn prominente rol bij de European Club Association (ECA), niet in de positie was om zijn gal te spuwen. Wel kreeg Overmars bijval van PSV en AZ. "Ajax had ook kunnen wachten. Het moment van Ajax is ongelukkig gekozen", wijst Van Hooijdonk op het gesprek tussen de KNVB en de clubs van dinsdag.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws