Promes: 'Geef het niet de schuld van mijn vertrek bij Ajax, maar had wel invloed'

Promes: 'Geef het niet de schuld van mijn vertrek bij Ajax, maar had wel invloed'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 12:44za 04-04-2020 om 12:44

Het ging Quincy Promes aanvankelijk voor de wind in de jeugdopleiding van Ajax, maar als zestienjarige moest hij vertrekken. Dat wijt de inmiddels 28-jarige aanvaller mede aan een onrustige tijd op persoonlijk vlak.

Promes zegt dat hij op jonge leeftijd een grote mond had. "Ik was geen rotte appel, want iedereen mocht mij wel. Ik wist alleen niet wanneer ik mijn mond moest houden", zegt hij op de clubsite. "Ik gaf iedereen zelfvertrouwen, was echt een Amsterdams straatschoffie. Niet bang zijn, ook al is de tegenstander een kop groter. Ik ging altijd voorop in de strijd."

De aanvaller stelt dat alles goed ging, maar toen zijn ouders uit elkaar gingen had hij daar veel moeite mee. "Voor mij was het plaatje in de war. Ik woonde bij mijn moeder, verhuisde van buurt naar buurt, kreeg nieuwe en foute vrienden en kwam in een soort tornado terecht. Eerst was alles rustig en stabiel en in één klap was dat allemaal weg. Daardoor werd ik ook bij Ajax onhandelbaar. Ik geef dat niet schuld van mijn vertrek bij Ajax, maar het had wel invloed."

Promes denkt desondanks dat hij sterker is teruggekomen. "Achteraf gezien heeft het feit dat ik weg ben gestuurd bij Ajax mij op een positieve manier aan het denken gezet… Door mijn vertrek bij Ajax veranderde ik als mens. Toen ik vertrok ontstond er een overlevingsmentaliteit om weer aan de top te komen. Daardoor ben ik nu international."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws