Van Gaal baalt van commentaar Frank Snoeks: 'Het had wel 8-1 kunnen zijn!'

Van Gaal baalt van commentaar Frank Snoeks: 'Het had wel 8-1 kunnen zijn!'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 13:06za 04-04-2020 om 13:06

Louis van Gaal keek met veel plezier naar de terugblikken van de NOS op het EK 1988 en het WK 2014. Op dat laatste toernooi boekte Van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal een eclatante zege op Spanje (5-1).

Van Gaal kijkt 'eigenlijk nooit terug op het verleden'. "Simpelweg omdat ik niet in het verleden leef. Maar dit vond ik leuk", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. Rinus Michels in '88 weer zien coachen. En onze wedstrijd tegen Spanje in 2014 zag ik pas voor het eerst op deze manier. Ik heb zo veel reacties gehad van mensen die ook hebben genoten. Mensen willen dat aan je schrijven. Het is iets positiefs, dit soort troost-tv, een oppepper in deze nare tijd."

Het duel van Oranje met Spanje verliep precies zoals Van Gaal zich herinnerde. "Alleen Frank Snoeks zag als commentator een andere wedstrijd. Dat ergert me dan wel. Maar ik verbaas me er al niet meer over. Hij had het over zo veel kansen voor Spanje in de eerste helft. Ik vind dat Spanje juist helemaal geen kansen kreeg. Ja, Spanje had een paar mogelijkheden, maar het verschil tussen kansen en mogelijkheden heb ik mijn hele carrière lang al uitgelegd."

"Een schot vanuit een hoek, dat is toch nooit een kans?!", aldus Van Gaal, die aanhaalt dat Oranje wél kansen had via Sneijder en Van Persie. Bovendien wordt volgens hem vergeten dat Oranje 'geprovoceerd heeft dat Spanje aanviel', waardoor ruimte ontstond. "Het had wel 8-1 kunnen zijn! Maar ja, de verwachtingen waren vooraf natuurlijk heel laag in Nederland. En het tv-commentaar wordt dan ook in die lijn gegeven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws