Van Marwijk: 'Ajax had geen antwoord en de spelers waren zichzelf niet'

Van Marwijk: 'Ajax had geen antwoord en de spelers waren zichzelf niet'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 13:32za 04-04-2020 om 13:32

Bert van Marwijk kan zich niet vinden in de plannen van de KNVB om voortaan geen standen meer bij te houden bij de jongste jeugd. De ex-bondscoach van Oranje ziet dat Nederland veel dingen goed doet wat betreft het ontwikkelen van talent, maar hij mist wel iets.

"Neem Ajax - Getafe. Wat je ook van die ploeg vindt, Ajax had er geen antwoord op en de spelers waren zichzelf niet", zegt Van Marwijk tegen Voetbal International. "Ik vind het opvallend, al heeft dat waarschijnlijk niets te maken met onze landsaard."

Van Marwijk haalt een voorbeeld uit zijn periode bij Feyenoord aan. "Voor de halve finale van de UEFA Cup in 2002 stond ik op het veld van San Siro een sjekkie te draaien. De spelers liepen in trainingspak. Toen kwamen de jongens van Internazionale. Dolce & Gabbana pakken, hagelwitte sneakers en een air van heb ik jou daar. Ze gunden ons geen blik. Ik keek naar Van Hooijdonk en Bosvelt en wist genoeg. Kwam goed. Het werd uitdelen en incasseren, maar we waren niet bang."

"Wat dacht je van Jan Wouters? Nigel de Jong, Mark van Bommel?", vervolgt Van Marwijk. "Die types mis ik nú wel in ons voetbal. Daarom maak ik me wel zorgen als ik lees dat de KNVB geen uitslagen meer wil, ook niet bij O12. De jeugd van nu wordt al niet opgevoed met winnen en nu hóeven ze straks ook niet meer te winnen… Dubbel fout."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws