'Ronaldinho moet geduld hebben: preventieve hechtenis kan oplopen tot zes maanden'

'Ronaldinho moet geduld hebben: preventieve hechtenis kan oplopen tot zes maanden'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 23:35za 04-04-2020 om 23:35

Ronaldinho zit zaterdag precies één maand in de Paraguayaanse gevangenis en lijkt voorlopig ook niet op vrije voeten te komen. De Ballon d'Or-winnaar van 2005 werd begin maart samen met zijn broer gearresteerd nadat hij een vervalst paspoort in zijn bezit bleek te hebben.

De Ronaldinho-zaak leidde tot een grootschalig onderzoek naar geld- en documentvervalsing in Paraguay: de lokale politie heeft inmiddels al vijftien mensen opgepakt, meldt GloboEsporte. De advocaten van Ronaldinho en zijn broer probeerden hun preventieve hechtenis – die volgens de Paraguayaanse wet kan oplopen tot zes maanden – om te zetten in huisarrest, maar is daar niet in geslaagd. De lokale autoriteiten willen de twee voorlopig niet laten gaan, in verband met de voortgang van het onderzoek.

Dit wordt echter bemoeilijkt door de uitbraak van het coronavirus in Zuid-Amerika. Ook het juridische apparaat in Paraguay kan niet optimaal functioneren tijdens de huidige lockdown: het onderzoek naar de communicatie die Ronaldinho via zijn telefoon voerde neemt al drie weken in beslag en is nog steeds niet afgerond.

Ronaldinho heeft voorlopig dus geen zicht op vrijlating. Sinds hij in de gevangenis zit, duikt er regelmatig beeldmateriaal op waarop te zien is dat hij voetbalt met medegevangenen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Brasileirão Série A

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws