'Overbodige Lingard mag vertrekken bij United: pikante transfer naar rivaal lonkt'

'Overbodige Lingard mag vertrekken bij United: pikante transfer naar rivaal lonkt'

05-04-2020 10:34
19

Manchester United is deze zomer bereid om Jesse Lingard te laten gaan. De 27-jarige aanvaller ligt tot medio 2021 vast, waardoor The Mancunians nu nog een transfersom voor hem kunnen krijgen. Volgens The Athletic is Arsenal serieus geïnteresseerd.

De Londenaren zouden zelfs de belangrijkste kanshebber zijn om de 24-voudig international van Engeland binnen te halen. Lingard is onder manager Ole Gunnar Solskjaer niet verzekerd van een basisplaats. Hij kwam dit seizoen twintig keer in actie in de Premier League, maar stond slechts negen keer in de basis. In die optredens was de vleugelaanvaller bij geen enkel doelpunt betrokken als afmaker of aangever.

United wordt bovendien al enige tijd in verband gebracht met Borussia Dortmund-sensatie Jadon Sancho. Solskjaer lijkt dan ook geen plaats meer te hebben voor Lingard, die de pikante overstap naar rivaal Arsenal kan maken. The Gunners denken hem voor een schappelijke prijs te kunnen overnemen en lijken spoedig contact op te nemen met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola. 

Arsenal richt zich sowieso op koopjes, nu het de laatste jaren is afgegleden in de Premier League. De Londenaren hebben daarom ook hun oog laten vallen op Ryan Fraser, een buitenspeler van Bournemouth.