'Ik stond open voor Feyenoord, er zat wat in, maar mijn club weigerde'

'Ik stond open voor Feyenoord, er zat wat in, maar mijn club weigerde'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 11:30zo 05-04-2020 om 11:30

Laatste update: zondag 5 april 2020 om 11:31zo 05-04-2020 om 11:31

Als het aan Fedor Smolov had gelegen, was hij afgelopen winter teruggekeerd in De Kuip. Feyenoord wilde de Russische spits overnemen van Lokomotiv Moskou.

Dat bevestigt Smolov in een Instagram-interview met de Russische journalist Nobel Arustamyan, geciteerd door Sport. Feyenoord versterkte zich uiteindelijk met Róbert Bozeník, maar had aanvankelijk Smolov op het oog. De dertigjarige spits speelde in 2010 al eens op huurbasis in De Kuip en staat na omzwervingen bij Anzhi Makhachkala, FK Ural en FK Krasnodar sinds 2018 onder contract bij Lokomotiv Moskou.

Zijn huidige broodheer wilde afgelopen winter niet meewerken aan een Nederlandse transfer van Smolov. "Er was een optie bij Feyenoord, maar mijn club weigerde", verklaart de spits. "Ik stond open voor Feyenoord, er zat wat in."

Uiteindelijk mocht Smolov in de laatste dagen van januari alsnog vertrekken van Lokomotiv Moskou. Celta de Vigo, de nummer zeventien van de Primera División, huurde de 39-voudig international van Rusland tot het einde van het seizoen. Voor de coronastop speelde hij zes wedstrijden, waarin hij één doelpunt maakte voor Celta.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws