Nummer 10 van Premier League vreest faillissement: 'In augustus zonder geld'

Nummer 10 van Premier League vreest faillissement: 'In augustus zonder geld'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 11:48zo 05-04-2020 om 11:48

Bij Burnley vreest men met grote vreze: het is van levensbelang dat het Premier League-seizoen uitgespeeld, anders komt het voortbestaan van de club in het gedrang. Daarvoor waarschuwt voorzitter Mike Garlick.

Burnley is de nummer tien van de Premier League, maar komt in acute financiële problemen als de Premier League wordt beëindigd. Het verwachte verlies komt uit op ongeveer 57 miljoen euro, waarvan 45 miljoen aan televisiegelden en vijf miljoen aan recettes voor de resterende vier thuiswedstrijden. Burnley moet dit seizoen nog negen duels spelen.

"Het is duidelijk dat als we dit seizoen niet afmaken, en er geen helderheid is over de start van het nieuwe seizoen, wij in augustus als club zonder geld zullen zitten", luidt Burnley-voorzitter Garlick de noodklok in gesprek met Sky Sports. "Dat is gewoon een feit."

"Ik kan niet voor andere clubs spreken", vervolgt Garlick. "Ik weet niet hoe zij er financieel voorstaan. Ik kan het alleen hebben over onze club en onze situatie. Dit is waarom we, uiteraard natuurlijk pas wanneer alles veilig is, het seizoen sowieso willen afmaken. Het is duidelijk dat dit voor alle clubs in de Premier League de beste oplossing zou zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws