'Echt niet gepast om nu over VVV-ADO of VVV-Willem II te spreken'

'Echt niet gepast om nu over VVV-ADO of VVV-Willem II te spreken'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 17:19zo 05-04-2020 om 17:19

Hans de Koning zou het jammer vinden als er dit seizoen niet meer gevoetbald wordt, maar zou er het volste begrip voor hebben. De zondag zestig jaar oud geworden trainer van VVV-Venlo vindt dat voetbal momenteel absoluut geen prioriteit heeft.

Pas als er geen enkel gezondheidsrisico meer is, zou er weer over voetbal gesproken moeten worden, denkt De Koning. "We moeten geen enkel risico nemen. Niet alleen vanwege de voetballers, die bij het nemen van een corner de adem van honderden toeschouwers in hun nek voelen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

De geboren Rotterdammer vindt het bovendien niet respectvol om te speculeren over een competitiehervatting, nu er wellicht ook voetbalfans zijn die vechten voor hun leven. "Best kans dat sommigen van hen getroffen zijn door het corona-virus, familieleden anders. Dan is het nu echt niet gepast om het over een potje VVV-ADO of VVV-Willem II te hebben", neemt hij stelling. "En als dat betekent dat er dit seizoen niet meer gevoetbald gaat worden, ach, dan is dat maar zo."

Het zou wel kunnen betekenen dat het avontuur van De Koning in De Koel al voorbij is: de ervaren trainer stapte naar de winterstop in en leidde VVV uit de gevarenzone, maar heeft slechts een contract tot het einde van het seizoen. "Het zou mooi zijn als mijn periode bij VVV nog een vervolg krijgt. Het is een hartstikke mooi cluppie, eerlijk waar", klinkt het. "Je mist die gein en die ongein met die gasten. Je mist dat op het veld staan met elkaar. Dat samen naar een wedstrijd toeleven. Dat is voorlopig allemaal weg. En het is nog maar de vraag of dat op korte termijn weer terugkomt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verwacht je dat het Eredivisie-seizoen afgemaakt kan worden?

(23591 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws