De Jong volgt Sneijder, Robben en RVP niet: 'Deze machine kun je niet breken'

De Jong volgt Sneijder, Robben en RVP niet: 'Deze machine kun je niet breken'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 19:45zo 05-04-2020 om 19:45

Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Robin van Persie en Arjen Robben stopten, maar generatiegenoot Nigel de Jong heeft nog geen plannen voor een voetbalpensioen. Ook na de coronacrisis zal hij zijn wedstrijden spelen voor Al-Shahania uit Qatar.

"Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar, dus in principe ga ik gewoon door - en ik gá door", laat de 35-jarige De Jong desgevraagd weten aan Langs de Lijn op NPO Radio 1. "Deze machine kun je niet breken. Ik ga door tot de wielen ervan afvallen."

De Jong is nog altijd hongerig, ook al speelt hij op een lager niveau. "Als er iemand denkt dat hij beter is op mijn positie, dan stop ik ermee. Maar dat is nog lang niet het geval. Voetbal is het mooiste spelletje van de wereld, ik geniet er nog elke dag van. Door het coronavirus weet ik nu hoe het is om het te missen, dus dat gaat hem niet worden."

De oud-speler van Ajax, Hamburger SV, Manchester City, AC Milan, LA Galaxy, Galatasaray, FSV Mainz en Al-Ahli werkt ook als analist voor beIN Sports tijdens Premier League- en Champions League-wedstrijden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws