Van Bronckhorst ziet Bijlow opstaan: 'Wij werden bijna voor gek verklaard'

Van Bronckhorst ziet Bijlow opstaan: 'Wij werden bijna voor gek verklaard'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 21:32zo 05-04-2020 om 21:32

Giovanni van Bronckhorst ziet één jaar na zijn vertrek verschillende talenten doorbreken bij Feyenoord. Luis Sinisterra en Justin Bijlow moesten in het verleden nog wachten op hun kans, maar hebben zich tot plezier van Van Bronckhorst in rap tempo ontwikkeld.

Sinisterra werd in 2018 gescout door Feyenoord, maar moest met name in fysiek opzicht nog flinke stappen maken, weet de huidige trainer van Guangzhou R&F nog: na tien minuten begon de vermoeidheid al toe te slaan bij de Colombiaan. "We stippelden een pad voor hem uit, hij trainde goed en pakte wedstrijden mee in het beloftenelftal. Prachtig om te zien dat het nu zijn vruchten afwerpt en hij belangrijk voor Feyenoord is geworden", vertelt Van Bronckhorst aan De Telegraaf.

Bijlow startte het seizoen 2018/2019 als eerste keeper, maar moest vervolgens weer voorrang verlenen aan Kenneth Vermeer. Toen die in januari naar Los Angeles FC vertrok, kreeg Bijlow weer zijn kans, die hij met beide handen aangreep. Dat de doelman zich sindsdien spectaculair heeft ontwikkeld, is ook Van Bronckhorst niet ontgaan. "We werden bijna voor gek verklaard toen we hem heel jong al eerste keeper maakten. Een jaar later roept iedereen dat hij in de Oranje-selectie moet en mee moest naar het EK."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws