Vlap geconfronteerd met controversiële uitspraken: 'Ik wist het gewoon niet'

Vlap geconfronteerd met controversiële uitspraken: 'Ik wist het gewoon niet'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 22:36zo 05-04-2020 om 22:36

Laatste update: zondag 5 april 2020 om 23:23zo 05-04-2020 om 23:23

Michel Vlap werd in juli van vorig jaar voorgesteld als nieuwe aanwinst van Anderlecht en deed al direct heel wat stof opwaaien. Bij zijn presentatie bleek hij Club Brugge-vedette Hans Vanaken niet te kennen.

"Dat is hier volgens mij wel een hele bekende speler geweest. Speelt hij nog steeds? Oh, in de Vijfde Klasse dan of zo?", liet Vlap zich destijds ontvallen. Vanaken is inmiddels voor het tweede jaar op rij verkozen tot beste speler op de Belgische velden. "Toen ik vlak na mijn transfer naar Anderlecht die vraag kreeg, was ik gewoon eerlijk. Ik zei wat ik dacht. Ik wist op dat moment totaal niet wie Vanaken was", reageert Vlap bij Proximus 11.

De geboren Fries benadrukt echter dat zijn opmerking niet provocerend bedoeld was. "Volgens mij kennen de Belgen ook niet alle spelers in Nederland, hè?" Vanaken kent hij ondertussen maar al te goed: de spelmaker scoorde in januari twee keer tegen Anderlecht, waarvan één keer met een sublieme volley. "Het is een goede speler en wellicht ook een goed persoon", aldus Vlap.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws