Van Bronckhorst vergelijkt Nederland met China: Dat is hier ondenkbaar

Van Bronckhorst vergelijkt Nederland met China: "Dat is hier ondenkbaar"

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 07:04ma 06-04-2020 om 07:04

Giovanni van Bronckhorst beleeft een bizarre start als trainer van Guangzhou R&F. Door de corona-uitbraak wacht hij drie maanden na zijn contractondertekening nog op zijn eerste wedstrijd in China.

Inmiddels is Van Bronckhorst, na twee weken quarantaine, weer in Guangzhou. "In Europa is er volop stress over hoe en wanneer de competities nog uit te spelen. Dat is hier anders, we moeten nog aan het seizoen beginnen. Dat neemt die druk weg. Een week later of twee weken later starten is geen onoverkomelijk probleem", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

De trainer weet niet of Nederland en de rest van Europa zich moeten vastklampen aan China. "Ik ben geen viroloog", zegt hij. "Hier was de eerste besmetting op 1 december en de kans bestaat dat we zes maanden later weer voetballen. Wat ik wel merk is dat Chinezen al het advies meteen opvolgen. In Nederland zag ik de beelden van de volle stranden en parken. Dat is hier ondenkbaar."

Dagelijks belt Van Bronckhorst naar zijn familie in Krimpen aan den IJssel. "Het is vreemd om nu niet bij elkaar te kunnen zijn. Zoals het ook vreemd is om nu voetbaltrainer te zijn. (...) Ik heb in januari voor twee jaar getekend en wilde graag een avontuur aangaan. Dat is het wel geworden. En dan hebben we nog geen competitiewedstrijd gespeeld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws