Van der Vaart: 'Ik had nooit verwacht dat hij zo snel de top zou halen'

Van der Vaart: 'Ik had nooit verwacht dat hij zo snel de top zou halen'

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 08:03ma 06-04-2020 om 08:03

Het doet Rafael van der Vaart pijn om te zien dat Hamburger SV de boel maar niet op de rit krijgt. Terwijl het coronavirus ook in Duitsland rondwaart, besloot de nummer drie van de Tweede Bundesliga een bestuurswissel door te voeren.

Directeur Bernd Hoffmann, die Van der Vaart nog kent uit zijn twee HSV-periodes, werd vervangen door oud-voetballer Marcell Jansen. "Ik had soms problemen met hem (Hoffmann, red.), maar we bleven altijd in gesprek. Bij HSV wordt vaak, als het niet helemaal goed gaat, een zondebok gezocht - en gevonden", reageert Van der Vaart bij BILD. "Het is veel belangrijker om bij elkaar te blijven in dit moeilijke situaties."

Na het vertrek van Hoffmann werd Jansen, oud-ploeggenoot van Van der Vaart bij HSV, gebombardeerd tot de grote baas. "Cello is een goede vent, slim, kan goed praten en heeft de gave om mensen voor zich te winnen. Het verbaast me niet dat hij het woord krijgt bij HSV, al had ik natuurlijk nooit gedacht dat hij zo snel de top zou halen. Maar in het grotere plaatje maakt het me verdrietig dat het nooit echt rustig wordt bij mijn oude club."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws