Krul belt: 'Een meneer geloofde niet dat ik het was, die hing meteen weer op'

Krul belt: 'Een meneer geloofde niet dat ik het was, die hing meteen weer op'

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 08:22ma 06-04-2020 om 08:22

Tim Krul laat zich bij Norwich City van zijn meest maatschappelijk betrokken kant zien. Om de kwetsbaarste doelgroep door de coronacrisis te helpen, heeft de doelman een bijzondere lijst doorgestuurd gekregen van de Premier League-club.

De spelers van Norwich bellen wekelijks met seizoenkaarthouders van tachtig jaar of ouder. Om te vragen hoe het met ze gaat óf om te inventariseren of ze zorg nodig hebben. "Daar zitten mensen bij die de hulp hard nodig hebben", vertelt Krul aan de NOS. "Samen kunnen we dan kijken of er meer zorg nodig is, of er instanties zijn die iets meer kunnen doen voor deze mensen."

"Er zitten natuurlijk ook supporters bij die de hulp niet nodig hebben, maar het gewoon fantastisch vinden om even tien, twintig minuten over voetbal te praten. Of om het over het normale leven te hebben", vervolgt de 32-jarige doelman, die met de Norwich-fans bijzondere herinneringen ophaalt. "Sommigen hebben al vijftig tot zestig jaar een seizoenkaart. Dan komen wel de eerlijke verhalen naar boven. Gelukkig heb ik een goed seizoen gedraaid, ik kom er vaak goed vanaf."

Bij zijn wekelijkse belrondje blijkt overigens niet iedere Norwich-supporter op de hoogte van de goede bedoelingen van Krul. "Een meneer nam op en zei: Ik geloof niet dat je Tim Krul bent. Of Tom Hanks. Tot ziens.' Die hing meteen weer op."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws