Spaanse voetbalwereld rouwt om Antic: oud-coach Atlético, Real en Barça overleden

Spaanse voetbalwereld rouwt om Antic: oud-coach Atlético, Real en Barça overleden

06-04-2020 21:54
16

De Spaanse voetbalwereld rouwt om het overlijden van Radomir Antic. De voormalig trainer van Real Madrid, Atlético Madrid en FC Barcelona was al geruime tijd ziek. Hij is 71 jaar oud geworden.

Antic kwam als speler uit voor Partizan Belgrado, Real Zaragoza en Luton Town. Hij speelde één interland voor Joegoslavië. Als trainer vierde Antic zijn grootste successen bij Atlético. Hij veroverde in het seizoen 1995/1996 de dubbel met Los Rojiblancos. Hij is tot op heden de enige coach in de clubgeschiedenis die daarin is geslaagd. Hij stond tussen 1995 en 1998 en 1999 en 2000 aan het roer bij Atlético.

Antic is ook de enige trainer ooit die bij Real, Atlético én Barça aan het roer stond. De Serviër had in het seizoen 1991/1992 de Koninklijke onder zijn hoede, voordat hij werd opgevolgd door Leo Beenhakker. In 2003 was hij kortstondig coach van de Catalanen als opvolger van Louis van Gaal. Hij werd in Camp Nou afgelost door Frank Rijkaard. Tevens was Antic bondscoach van Servië tijdens het WK 2010.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Descansa en Paz mister. Gran entrenador y una persona fantástica . Condolencias a la familia y amigos🙏🏾💔

Een bericht gedeeld door Patrick Kluivert (@patrickkluivert9) op