Ceferin stelt Liverpool gerust: 'Ze zullen linksom of rechtsom kampioen worden'

Ceferin stelt Liverpool gerust: 'Ze zullen linksom of rechtsom kampioen worden'

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 22:50ma 06-04-2020 om 22:50

Aleksander Ceferin heeft de fans van Liverpool gerustgesteld. De voorzitter van de UEFA voorziet geen scenario waarin The Reds dit seizoen niet worden uitgeroepen tot kampioen van de Premier League.

Liverpool was hard op weg naar de eerste landstitel sinds 1990, toen het voetbal stil kwam te liggen vanwege het coronavirus. "Ik denk niet dat er een scenario bestaat waarin Liverpool geen kampioen wordt", reageert Ceferin in de Sloveense krant Ekipa.

"Als het seizoen nog wordt uitgespeeld, winnen ze de titel vrijwel zeker. Als het seizoen niet wordt afgemaakt, moeten we criteria vinden waarop de kampioenen worden bepaald. Ik zie geen ander team dan Liverpool kampioen worden", benadrukt de UEFA-baas. "Ik weet dat fans teleurgesteld zullen zijn als het in een leeg stadion gebeurt of achter de vergadertafel wordt besloten, maar ik geloof dat ze linksom of rechtsom de titel zullen winnen."

Liverpool staat liefst 25 punten voor op naaste belager Manchester City. Dat is een groot verschil met bijvoorbeeld de Eredivisie, waar Ajax en AZ in een nek-aan-nekrace zijn verwikkeld. Ceferin spreekt alleen over Liverpool en Engeland. Of hij ook op andere competities doelt, is niet duidelijk.

De Sloveen is hoe dan ook 'optimistisch' over het uitspelen van de competities. "Natuurlijk kan ik niets beloven of garanderen. Het hangt af van de situatie af in landen. Het moet veilig genoeg zijn, zodat we niemand in gevaar brengen door te voetballen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws