Telegraaf: KNVB gaat niet mee met Ajax, PSV en AZ en stelt beslissing uit

Telegraaf: KNVB gaat niet mee met Ajax, PSV en AZ en stelt beslissing uit

07-04-2020 06:37 Laatste update: 07:13
176

De KNVB weigert vooralsnog mee te gaan met Ajax, PSV en AZ. De drie topclubs willen dat het Eredivisie-seizoen per direct wordt beëindigd, maar de voetbalbond stelt de beslissing uit tot 21 april. Dan zal premier Mark Rutte naar buiten treden met nieuwe kabinetsmaatregelen voor na 28 april.

Dat meldt De Telegraaf. Dinsdag is er een overleg tussen de KNVB, de Eredivisie-clubs, Keuken Kampioen Divisie-clubs, spelers, trainers, scheidsrechter, supporters en stakeholders, weet de krant. In dat overleg gaat de KNVB bekendmaken vooralsnog niet mee te gaan met de clubs die willen dat het seizoen niet wordt afgemaakt.

Rutte spreekt op 21 april over eventuele nieuwe maatregelen. De KNVB hoopt dat de huidige maatregelen worden versoepeld, zodat er alsnog kan worden gevoetbald. Als dat niet het geval is, dan is het aannemelijk dat er later alsnog een streep wordt gezet door het restant van het seizoen, aldus De Telegraaf.

Mochten er clubs zijn die weigeren te spelen, dan komt het televisieigeld van FOX Sports in gevaar. Alleen de KNVB is in de positie om het seizoen te beëindigen. Of dat gevolgen heeft voor clubs die met de huidige stand Europa ingaan zal moeten worden afgewacht.