Driessen geeft inkijkje na interview Overmars: 'Duidelijk hoe de lijntjes lopen'

Driessen geeft inkijkje na interview Overmars: 'Duidelijk hoe de lijntjes lopen'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 09:45di 07-04-2020 om 09:45

Laatste update: dinsdag 7 april 2020 om 09:48di 07-04-2020 om 09:48

Niet alle media waren blij met de uitbarsting van Ajax-directeur Marc Overmars in De Telegraaf. Valentijn Driessen geeft in zijn column in die krant een inkijkje.

Ajax-watcher Mike Verweij appte Overmars met de vraag hoe met hem ging. Een dag later spraken ze elkaar. Tijdens dat gesprek maakte Overmars duidelijk dat het seizoen wat hem betreft per direct beëindigd moet worden. Het interview maakte een hoop los. Niet alleen clubs waren niet blij met de oorlogstaal van Overmars, ook bepaalde media konden het niet waarderen.

'Zoals bijna altijd leidde het sensationele interview tot de wildste complottheorieën en verwijten. Enkele journalisten spraken er zelfs schande van dat Overmars het podium werd geboden door De Telegraaf', schrijft Driessen. 'Hun werkgevers moeten snel aan job rotation doen. Of zoals Mike het zelf zei: "Als journalist ben je geen knip voor de neus waard als je zo'n interview laat liggen."' Onder meer de NOS was not amused, aldus Driessen. De omroep is mederechtenhouder van de Eredivisie 'en er was geen filmpje op Ajax TV verschenen dat zij had kunnen gebruiken.'

'Lijntjes in voetbalwereld'
Het is volgens Driessen duidelijk geworden 'hoe de lijntjes in de voetballerij lopen'. Willem Vissers van de Volkskrant is voor doorspelen, wat de KNVB ook wil, omdat hij een boek schrijft over ex-KNVB-voorzitter Michael van Praag en omdat hij bondscoach Sarina Wiegman op verzoek van de KNVB interviewde op de nieuwjaarsborrel, aldus de journalist.

Arno Vermeulen van de NOS is ook voor doorspelen omdat zijn werkgever miljoenen misloopt aan reclame-inkomsten, vervolgt hij. FOX Sports-directeur Frank Rutten vindt dat er moet worden gewacht met het cancelen van de Eredivisie. 'De content van de betaalzender is anders in één klap foetsie', schrijft Driessen.

Het Algemeen Dagblad is mediapartner van de KNVB en hield zich afzijdig. Driessen wijst erop dat veel mensen in de krant de kans kregen om het standpunt van de KNVB te verdedigen en Overmars te bekritiseren. 'Ook de mannen van Against Modern Football, die al moeite hebben met niet-zondag-14.30-uur-wedstrijden, waren oorverdovend stil.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws