UEFA niet te spreken over Belgen: 'Beseffen dat ze verkeerd gehandeld hebben'

UEFA niet te spreken over Belgen: 'Beseffen dat ze verkeerd gehandeld hebben'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 10:30di 07-04-2020 om 10:30

De UEFA blijft bij het standpunt dat België fout heeft gehandeld om zelf te beslissen de Jupiler Pro League stop te zetten. Er ligt nu een voorstel op tafel om de competities met onmiddellijke ingang af te blazen en Club Brugge tot kampioen te kronen. 

"De beheerraad van de UEFA moet over zoiets beslissen", zegt voorzitter Aleksander Ceferin van de UEFA in de Sloveense sportkrant Ekipa. "Ik heb de Belgische federatie gesproken, en ze beseften dat ze verkeerd gehandeld hebben. Ze hebben ook hun zorgen en problemen toegelicht. Maar de enige juiste procedure in zoiets is dat ze de zaak eerst voorleggen aan de UEFA, waarover de raad van beheer zich dan buigt. Anders kan het niet doorgaan", citeert Het Laatste Nieuws.

Toch liet Ceferin ook weten dat een mogelijk vroegtijdig stopzetten van de competities tot de mogelijkheden behoort. Elk land moet dan zelf een kampioen aanduiden, vindt de voorzitter van de UEFA. De Pro League gaf alvast een advies om de competitie definitief stop te zetten, op 15 april volgt de Algemene Vergadering waarna het besluit definitief moet worden. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws