'Twintig clubs, meer duels, vaker midweeks, spelen met kerst en oud en nieuw'

'Twintig clubs, meer duels, vaker midweeks, spelen met kerst en oud en nieuw'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 15:19di 07-04-2020 om 15:19

Laatste update: dinsdag 7 april 2020 om 15:40di 07-04-2020 om 15:40

Chris Woerts denkt dat de Eredivisie sterker uit deze crisis kan komen. De sportmarketeer voorziet een spannend scenario voor het nieuwe seizoen, dat mogelijk pas laat kan beginnen doordat de competitie in de zomer wordt uitgespeeld, of omdat het coronavirus het voetbal nog lang lamlegt. 

Dat betekent een nieuw Eredivisie-speelschema met een hoog tempo tot het begin van het EK 2021. Daarbij komt mogelijk ook nog een groter speelveld in de Eredivisie, met de twee promovendi uit de Keuken Kampioen Divisie die als negentiende en twintigste club aan de competitie gaan deelnemen.

Woerts hoopt in gesprek met Voetbal International dat de KNVB zich solidair toont en dat toelaat. "Als je die lijn volgt, krijg je er twee clubs bij uit de Keuken Kampioen Divisie en niemand degradeert. Dat betekent volgend jaar twintig clubs, meer wedstrijden, vaker een midweeks programma, spelen met kerst en oud en nieuw. Het gevolg, spanning, een felle degradatiestrijd, maar ook kansen in de Keuken Kampioen Divisie, want met zestien clubs is de kans op promotie weer wat groter. Op die manier kunnen we er met z’n allen weer bovenop komen", denkt Woerts.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Poll

De Eredivisie met twintig clubs een goed idee?

(2723 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws