Wormuth: 'Stoppen betekent het failliet van ongeveer tien clubs'

Wormuth: 'Stoppen betekent het failliet van ongeveer tien clubs'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 15:56di 07-04-2020 om 15:56

Terwijl de Eredivisie nog lang niet hervat zal gaan worden, bereiden de Bundesliga-clubs zich in kleine groepjes op het trainingsveld voor op een potentiële doorstart begin mei. Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth ziet dat de discussie in zijn thuisland stevig gevoerd wordt.

Bij veel clubs is de noodzaak voor competitievoetbal hoog. "Stoppen betekent het failliet van ongeveer tien clubs in de Bundesliga. Dat wil niemand natuurlijk", zegt Wormuth in Tubantia. De coach ziet veel teams de training hervatten, maar er zijn ook clubs zoals SC Freiburg die dat niet doen. "Zij wachten tot de overheid zegt dat het goed is om weer bij elkaar te komen in een grotere groep. Het is wel echt een enorme discussie hier. Want als het voetbal weer langzaam opstart, willen de handballers en de ijshockeyers ook verder."

Wormuth zelf denkt dat mensen behoefte hebben aan voetbal tijdens deze crisis, ook al is dat zonder publiek. "Stel dat je elke dag een paar voetbalwedstrijden op televisie kan zien, dat mensen iets hebben om naar uit te kijken. Dat zou fijn zijn, toch? Bijkomend voordeel is dat de clubs niet omvallen, omdat ze hun tv-gelden gewoon krijgen", aldus de Heracles-trainer.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws