'Ik zei: kunstgras is hetzelfde als seks met een condoom. Cruijff moest lachen'

'Ik zei: kunstgras is hetzelfde als seks met een condoom. Cruijff moest lachen'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 18:54di 07-04-2020 om 18:54

Shota Arveladze bewaart louter goede herinneringen aan Johan Cruijff. De oud-spits van Ajax was enkele maanden voor het overlijden van de eeuwige nummer veertien bij hem op bezoek in Barcelona.

"Johan is altijd een inspiratiebron geweest. Toen ik mijn goede vriend Sjaak Swart bij een Lucky Ajax-wedstrijd tegenkwam vroeg ik hoe ik met Johan in contact kon komen. Ik wilde graag eens met hem filosoferen over voetbal en de foundation voor kansarme kinderen in Georgië die ik met mijn broers Archil en Revaz heb opgezet", legt Arveladze uit aan VICE Sports.

"Sjaak gaf me het nummer van zijn huistelefoon, want hij had geen mobieltje", vertelt de Georgiër.  "Toen ik belde stond het zweet in mijn handen. Maar Johan wilde heel graag tijd vrij maken. Ik vloog naar Barcelona en we hebben zo'n zes uur op zijn kantoor gesproken." De twee spraken over voetbal en het leven. "We vergaten bijna te drinken en te eten."

Ook kunstgras kwam ter sprake. "Ik zei: Op kunstgras spelen is hetzelfde als seks met een condoom. Johan kon daar om lachen. We waren het eens dat kunstgras niets is, al omschreef hij dat op een andere manier, haha. Heaven has it’s own playmaker now, zag ik staan bij een foto van Johan na zijn dood. Dat vond ik een mooie gedachte. Johan kwam vaak met simpele, maar geniale oplossingen of ideeën voor problemen en ingewikkelde kwesties. Hij had ook vast iets zinnigs kunnen zeggen over hoe we met de coronacrisis hadden moeten dealen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws