'Na het mooie jaar in Zwolle koos ik AZ, achteraf had ik bij PEC moeten blijven'

'Na het mooie jaar in Zwolle koos ik AZ, achteraf had ik bij PEC moeten blijven'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 22:36di 07-04-2020 om 22:36

Denni Avdic kijkt met plezier terug op zijn tijd bij PEC Zwolle. De inmiddels 31-jarige Zweed kwam tijdens het seizoen 2012/2013 tot acht Eredivisie-treffers namens PEC en vindt het achteraf gezien spijtig dat de samenwerking beperkt bleef tot één seizoen.

Avdic werd toen gehuurd van Werder Bremen, kwam later uit voor onder meer AZ en Heracles Almelo en zit sinds kort zonder club. "Achteraf gezien had ik in Zwolle moeten blijven, maar ja je bent jong en onervaren", geeft hij toe in gesprek met de PEC-kanalen. "Na het mooie jaar in Zwolle koos ik voor AZ, maar dat werd geen succes."

Als talent van Werder Bremen kreeg Avdic naar zijn gevoel te weinig kansen, waarna hij besloot zijn geluk elders te beproeven. "In Zwolle kreeg ik die wel en maakte ik een fantastisch jaar door onder Art Langeler, waar ik ook heel veel geleerd heb van Jaap Stam (toenmalig assistent, red.), die mij – ondanks dat hij verdediger was – veel heeft bijgebracht." De spits vindt de winnende goal tegen Feyenoord op 17 februari 2013 het hoogtepunt uit zijn PEC-tijd. "Dat was een geweldige middag. Mooi dat jullie me niet vergeten zijn, ik jullie ook niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws