Saïd Ouaali naast Ajax-trainer Erik ten Hag

Ajax stoomt junioren klaar voor Ten Hag: Ajax 1 staat momenteel bovenaan

Ajax stoomt junioren klaar voor Ten Hag: "Ajax 1 staat momenteel bovenaan"

08-04-2020 15:52
42

Ajax laat meerdere jeugdspelers van de O19-ploeg hetzelfde trainingsschema afwerken als de A-selectie. Op die manier heeft trainer Erik ten Hag meer opties, mocht het seizoen afgemaakt worden in de zomermaanden.

Dat vertelt hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali op de Ajax-site. Een deel van de O19-spelers heeft een jeugdprogramma en de anderen volgen het schema van het betaalde voetbal (Ajax 1 en Jong Ajax). De Amsterdamse club speelt daarmee in op een mogelijke Eredivisie-ontknoping.

"Niemand weet hoe het gaat lopen en daarom moeten we prioriteiten stellen", aldus Ouaali. "Ajax 1 staat momenteel bovenaan. Mocht de competitie uitgespeeld worden, dan is het allerbelangrijkste om die koppositie te verdedigen. Daarom volgt een aantal A-junioren het programma van het betaald voetbal, zodat zij bewust door Erik ten Hag ingezet kunnen worden mocht het nodig zijn"

De opleider van Ajax beseft dat er deze periode veel wordt gevraagd van de Ajax-spelers die allemaal thuis zitten. "Spelers lopen een achterstand op, daar kan je niet omheen. De grote vraag is: hoe sterk en gedisciplineerd ben je om zo snel mogelijk op je oude niveau terug te komen?"