Terugkeer naar Feyenoord of FC Twente een optie: 'Voor het eerst transfervrij'

Terugkeer naar Feyenoord of FC Twente een optie: 'Voor het eerst transfervrij'

09-04-2020 07:42 Laatste update: 08:58
50

Karim El Ahmadi zit vanwege de coronacrisis vast in Saudi-Arabië, waar de competitie stilligt en door de hitte hoe dan ook niet in de zomer zal worden doorgevoetbald. De 35-jarige middenvelder denkt in het Algemeen Dagblad dus na over zijn volgende stap, want stoppen zit er voor hem nog niet in.

De middenvelder heeft bij Al-Ittihad een aflopend contract en staat open voor een terugkeer naar Nederland. "Dat is zeker een optie. De mensen bij Feyenoord vroegen of ik iets bij de club wilde gaan doen als ik ben gestopt. Zover is het nog niet", zegt El Ahmadi in het AD. "Ik heb er wel mooie jaren gehad. Met de landstitel als hoogtepunt. Maar ook als mens. In Rotterdam heb ik geleerd om voor mezelf op te komen. Bij en rond Feyenoord zeggen de mensen gewoon waar het op staat."

Een andere oud-club zou als speler nog een optie kunnen zijn. "FC Twente? Wie weet. Ik heb wel vaker gezegd dat ik mijn carrière graag wil afsluiten bij een van mijn oude clubs", aldus El Ahmadi. "Mijn jaren bij Twente waren enorm belangrijk voor mijn ontwikkeling. Mijn familie woont er en ik heb daar een huis. Ik blijf in elk geval nog een seizoen voetballen. Maar dit is zo'n rare tijd. Eerst moet deze crisis achter de rug zijn, dan pas kijkt iedereen verder. Voor het eerst ben ik transfervrij en nu staat alles op zijn kop. De wereld en daardoor ook het voetbal, al is het eerste uiteraard veel belangrijker. Voorlopig houd ik alle opties open, ik heb geen haast."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s