Fledderus over Matusiwa en PSV-gerucht: 'Ik las het, iedereen heeft z'n prijs'

Fledderus over Matusiwa en PSV-gerucht: 'Ik las het, iedereen heeft z'n prijs'

09-04-2020 18:58
25

Hoewel de voetbalwereld tot stilstand is gekomen, merkt FC Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus dat de transferzomer er weer aan begint te komen. De voormalig middenvelder laat tegenover RTV Noord weten dat er van buitenaf wordt getrokken aan spelers van zijn club.

FC Groningen verzekerde zich al van de komst van Wessel Dammers en zal afscheid nemen van Mike te Wierik (Derby County), Django Warmerdam (FC Utrecht), Marco van Duin (nog niet bekend) en Tapmahoe Sopacua. Azor Matusiwa gaat zich mogelijk bij dat rijtje voegen.

De naam van de controleur dook donderdag op in de Franse media: PSV zou hem zelfs op de korrel hebben. "Ik heb het ook gelezen. Maar er heeft zich nog niemand officieel bij me gemeld", houdt Fledderus zich echter op de vlakte. Matusiwa is pas aan zijn eerste seizoen bij FC Groningen bezig en ligt nog tot 2023 vast. Fledderus sluit echter niet uit dat beide partijen eerder uit elkaar gaan. "We hebben de intentie om hem langer in Groningen te houden. Maar we weten ook hoe de voetbalmarkt in elkaar zit. Iedereen heeft een prijs. Zo eerlijk moeten we ook zijn."

De TD zou sowieso drukke weken tegemoet kunnen gaan, als de coronacrisis eenmaal voorbij is en de bal weer gaat rollen. "Ik merk dat er op dit moment serieuze interesse begint te komen voor een aantal spelers", aldus Fledderus, die echter niet op namen ingaat. "Of die interesse ook daadwerkelijk concreet wordt, moet nog blijken."