Sinouh adviseert 'enorme atleet' van Ajax: 'PSG is een goede club voor hem'

Sinouh adviseert 'enorme atleet' van Ajax: 'PSG is een goede club voor hem'

10-04-2020 08:39
29

Andre Onana onder de lat bij Paris Saint-Germain: Khalid Sinouh ziet het wel gebeuren. Hij constateert dat de Ajax-doelman uit Kameroen 'alle ingrediënten in huis heeft die je nodig hebt om te slagen in de Europese top'.

"Hij is voortdurend gefocust, hij heeft een enorm atletisch vermogen, hij is met de voeten goed aan de bal en hij heeft een stabiele persoonlijkheid", somt Sinouh op tegenover Voetbal International. "Onana is een rustige, intelligente jongen die heel goed presteert onder grote druk. Dat is een kenmerk van een topkeeper. Want hoe meer druk, hoe moeilijker het wordt, des te meer cruciale fouten worden er dan gemaakt."

Mocht Onana deze zomer vertrekken bij Ajax, dan heeft Sinouh, tegenwoordig zaakwaarnemer, nog wel advies. "Ga niet ergens op de bank zitten. Ik ken de markt erg goed en op dit moment hebben de absolute topclubs ook allemaal een topkeeper."

"Manchester City, Liverpool, Chelsea, Real en Atlético Madrid, Barcelona en Bayern München. Ze hebben allemaal een fantastische doelman die nog wel een aantal seizoenen als eerste keeper onder de lat zal staan", aldus Sinouh. "Ik denk dat Paris Saint Germain een goede club is voor hem. Die hebben met Keylor Navas toch een doelman die al wat ouder is (33, red.)."