Foor gooit roer om met wintertransfer: Ik had dit avontuur ook nooit verwacht

Foor gooit roer om met wintertransfer: "Ik had dit avontuur ook nooit verwacht"

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 11:11vr 10-04-2020 om 11:11

Laatste update: vrijdag 10 april 2020 om 11:27vr 10-04-2020 om 11:27

Navarone Foor heeft het goed naar zijn zin in het Midden-Oosten. Afgelopen winter gooide de 28-jarige middenvelder het roer om door Vitesse in te ruilen voor Al-Ittihad Kalba uit de Verenigde Arabische Emiraten.

"Ik had dit avontuur ook nooit verwacht", vertelt Foor aan de Gelderlander. "Ik was altijd van safe, hè. Ik hield de familie dichtbij me. Ik voetbalde in de buurt. Lekker makkelijk. Ik zit hier nog pas kort, maar tot dusver voel ik me hartstikke goed. Het leven is aangenaam. Dit is een mooie ervaring."

Over het niveau heeft Foor niets te klagen. Hij vergelijkt het met de Eredivisie. "Ik stond tot voor kort hangend op rechts. Ja, daar waar ik bij NEC doorbrak. Al-Ittihad speelt een beetje Engels. De emotie is anders. Voor de wedstrijd wordt er gebeden. Daarna volgt iets van duizend keer groeten. Eén keer stormde de president in de rust binnen. Leonid Slutsky kon bij Vitesse compleet uit zijn plaat gaan. Maar dat was dus nog niets."

Foor ontmoet in de Emiraten een hoop oude bekenden. "Ik heb Brandley Kuwas en Mikhail Rosheuvel al gesproken. Het weerzien met Thulani Serero was heel mooi. Prachtvoetballer bij Vitesse, hè. Ik heb ook Dennis Gentenaar (keeperstrainer Al-Wahda, red.) ontmoet. Alle nationaliteiten lopen hier rond. Serviërs, Brazilianen, noem maar op."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws