Twijfels bij PEC Zwolle: voorzitter praat met fans over veroordeeld clubicoon

Twijfels bij PEC Zwolle: voorzitter praat met fans over veroordeeld clubicoon

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 11:25vr 10-04-2020 om 11:25

Bij PEC Zwolle zit men in de maag met Klaas Drost. Het clubicoon (66) werd deze week veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een boete van 25 duizend euro vanwege zorggeldfraude. In het MAC3PARK Stadion is een tribune naar Drost vernoemd.

Nu er een veroordeling ligt, gaat PEC-voorzitter Adriaan Visser om tafel met de supporters om te kijken wat er gedaan moet worden met de kwestie. Dat meldt De Stentor. De stem van de fans is zwaarwegend, omdat de namen van de tribunes door hen zijn gegeven.

"Ik zit zelf ook nog even goed na te denken wat we nu met deze zaak moeten doen, maar de fans hebben hier ook een grote stem in", vertelt Visser. "Daarnaast zal ik mij op de hoogte laten stellen of Klaas Drost nog eventueel in beroep gaat tegen de uitspraak."

Freddie Eikelboom, voorzitter van de supportersvereniging, beaamt dat. "We gaan voor die tijd met de verschillende supportersgroepen om tafel om te kijken wat we willen, we zullen er zorgvuldig mee moeten omgaan", zegt hij. "Hij is op maatschappelijk vlak veroordeeld, maar hij is gelijkertijd een icoon."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet PEC de naam van Drost van de tribune halen?

(534 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws