'Feyenoord was een puinhoop, maar het kán: in zes maanden van chaos naar succes'

'Feyenoord was een puinhoop, maar het kán: in zes maanden van chaos naar succes'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 12:12vr 10-04-2020 om 12:12

Laatste update: vrijdag 10 april 2020 om 12:30vr 10-04-2020 om 12:30

Anderlecht moet inspiratie halen uit de wederopstanding van Feyenoord. Dat stelt Jan Mulder in Het Laatste Nieuws. De Rotterdammers hadden het lange tijd financieel moeilijk, iets wat de Belgische grootmacht nu overkomt.

Veel Anderlecht-fans zien de toekomst somber in, maar Mulder niet. Hij voorspelt dat de Belgische club weinig nodig heeft om terug aan de top te komen en wijst daarvoor naar Feyenoord.

"Tot voor zes maanden was Feyenoord een puinhoop", aldus Mulder in Het Laatste Nieuws. "En dan werd Dick Advocaat trainer - gezellige man, onafhankelijk, de spelers mogen hem, ze zijn blij voor hun trainer als ze winnen... Want dat is óók belangrijk: de gunfactor. Het kán, dus - in zes maanden van de chaos naar succes. Daar trek ik mij nu aan op."

Mulder is ervan overtuigd dat de malaise maar tijdelijk is. "Anderlecht is écht nog altijd een mooie naam. Het Astridpark, de geschiedenis met de Vanden Stocks, ál die grote spelers...: het ís er nog wel. Maar keer op keer wordt de club onderuitgeschoffeld door onduidelijkheid. Ik blijf trots op deze club. Als ik kritiek uit, is dat uit pure liefde. Ik hou van Anderlecht."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws