Veltman leeft mee met ploeggenoten: Potje FIFA spelen samen helpt vaak wel

Veltman leeft mee met ploeggenoten: "Potje FIFA spelen samen helpt vaak wel"

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 15:11vr 10-04-2020 om 15:11

Joël Veltman leeft mee met zijn buitenlandse teamgenoten van Ajax. De 28-jarige Noord-Hollander kan zelf nog in contact blijven met zijn familie, maar voor een groot deel van de overige Ajacieden is dat voorlopig niet mogelijk.

Veltman blijft voorlopig thuis met zijn partner en dochter, vertelt hij aan de Ajax-kanalen. "Ik kan nog even langs bij mijn ouders, om op 1,5 meter afstand een praatje te maken en elkaar even écht te zien. Dat is voor sommige jongens uit het team geen optie." Veltman probeert de contacten dan ook warm te houden, via de digitale media. "We proberen ze wel af te leiden en op te vrolijken. Een potje FIFA spelen samen helpt vaak wel."

De Ajacieden zullen elkaar voorlopig echter niet in levenden lijve zien. "Dat we niet kunnen trainen met elkaar is noodzakelijk, daar staan we allemaal achter", aldus Veltman, die het echter spijtig vindt dat hij voorlopig voor zichzelf zal moeten trainen. "Ik mis het voetballen, maar ook het sociale aspect. Ik mis de geintjes uit de kleedkamer, de praatjes die je met elkaar maakt. Daar kan geen digitaal medium tegenop."

Wanneer er weer getraind en gevoetbald kan worden, weet niemand. Misschien wordt het seizoen wel helemaal niet meer afgemaakt. "Ik merk dat het niet eenvoudig is om elke dag gemotiveerd te trainen. We weten niet meer waarvoor we trainen en dat maakt het moeilijk", vindt Veltman. "Ik vind het ingewikkeld om daar ook echt een mening over te hebben. We moeten vooral luisteren naar wat de artsen en de overheid adviseren, denk ik. Gezondheid gaat voor alles."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verwacht je dat het Eredivisie-seizoen afgemaakt kan worden?

Ja
18%
Nee
82%
(23595 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws